Ο Καλαμαράς

mg_3901.jpgΕίναι αυτά τα μεσημέρια Σαββάτου που κάνει ζέστη πολλή και βαριέσαι ακατάπαυστα, αλλά πρέπει και να φάς. Και έχεις αγοράσει και μία κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι και λεμόνι και θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις, γιατί χάρηκες για αυτή σου την αγορά!

“Και τι τρώμε τώρα?”, σκέφτηκα, καθότι νηστεία γαρ. Και μου ήρθε ιδέα ωραία και τσαχπίνα. Πατάτες έχω, λεμόνια έχω, μουστάρδα έχω πάντα…..Φαγητό έτοιμο! Α! Ξέχασα το καλαμάρι! Μικρό το κακό!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 700 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες (μία μεγάλη συσκευασία κατεψυγμένα)
  • 10 μετρίου μεγέθους πατατούλες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • χυμός και ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με πορτοκάλι και λεμόνι
  • λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Do it

mg_3873.jpgΑπλά τα πράγματα. Ξεπαγώνεις τα καλαμαράκια, ή αν είναι φρέσκα τα κόβεις σε ροδέλες και τα ξεπλένεις καλά. Κόβεις τις πατατούλες σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού, για να σου γίνει γρήγορα το φαί ντε! Ρίχνεις τις πατάτες και τα καλαμάρια σε ένα μεγάλο μπολ και τα νοστιμεύεις με όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας. 

mg_3858.jpgΠαίρνεις τώρα και το ταψί σου το μεγάλο το στρόγγυλο και τοποθετείς τα υλικά σαν να φτιάχνεις γαλλικό ρατατούι! Για όσους είναι από χωριό και δεν κατάλαβαν, εννοώ ότι φτιάχνεις σειρές με μία πατάτα, ένα καλαμαράκι, μία πατάτα ξανά και πάει λέγοντας! Θα καταλάβεις καλύτερα στις φωτογραφίες. Ψήνεις για μισή ωρίτσα με αλουμινόχαρτο στους 180 βαθμούς και ακόμα μισή ωρίτσα έχοντας βγάλει το αλουμινόχαρτο, για να πάρουν χρώμα. Και έτοιμο! Καλοκαιρινό, ελαφρύ πολύ και κυρίως γρήγορο!

_MG_3906Bon apetit!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s