Cinammon PANcakes

IMG_20170731_191010Brunch και pancakes και σε και με! Απίστευτο και αυτό το τρέντ! Απίστευτες και οι προσπάθειες μου για να τα πετύχω. Δοκίμασα πολλές συνταγές, κυρίως αποτυχημένες. Τη μία τα έκαιγα, την άλλη δεν ψήνονταν στο εσωτερικό. Και όταν τελικά κατάφερνα να τα ψήσω σωστά, καταλάβαινα ότι δεν ήταν τόσο αφράτα όπως τα έβλεπα στο ιντερνέτ! Αλλά δεν τα παράτησα. Γιατί όταν θέλω να φάω κάτι πρέπει να μπορώ και να το φτιάξω! 

Η συνταγή που σου δίνω είναι ίσως η καλύτερη που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις. Φτιάξε τα πιο ζουμερά και αφράτα πάνκεικς που έχεις φάει σε ολάκερη τη ζωή σου!

Υλικά (για 12 περίπου πανκέκια)

  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κυπελλάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1 βανίλια
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κούπα γάλα

Υλικά για το cinammon sauce

  • 4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 5 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κανέλα

Do it

Το λοιπόν. Παίρνεις τρία μπόλ. Στο ένα βάζεις όλα τα στερεά αφού τα περάσεις από ένα καλό κόσκινο. Στο άλλο βάζεις όλα τα υγρά, εκτός από τα ασπράδια. Και στο τρίτο το καλύτερο βάζεις τα λατρεμένα απράδια και τα χτυπάς σε μαρέγκα (εγώ επειδή βαριέμαι τα χτυπάω στην φραπιέρα!).

IMG_20170731_191843Παίρνεις και το σύρμα σου και αρχίζεις να αναμιγνύεις σιγά σιγά τα στερεά με τα υγρά. Αφού το μείγμα γίνει ομοιογενές, ρίχνεις και τη μαρέγκα  και με πολύ αγάπη και προσοχή ανακατεύεις το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο και παχουλό!

IMG_20170731_184527Εν τω μεταξύ, για να φτιάξεις το cinnamon sauce (τρομάρα μας!), ανακατεύεις καλά σε ένα μπολάκι το λιωμένο βούτυρο με την καστανή ζάχαρη και την κανέλα. Τα βάζεις σε ένα πλαστικό σακουλάκι και κατευθείαν στην κατάψυξη για κανά 2ώρο.

Πάμε για το ψηστήρι! Διαλέγεις το πιο αντικολλητικό σου τηγάνι και το βάζεις σε μέτρια φωτιά. Μουσκεύεις μία χατοπετσέτα με λίγο ελαιόλαδο και την έχεις stand by, ώστε κάθε φορά που είναι να ψήσεις ένα πάνκεικ να περνάς το τηγάνι με την χαρτοπετσέτα. Έπειτα ρίχνεις με μία μικρή κουτάλα λίγο από το μείγμα σου, ανάλογα με το πόσο μεγάλα θέλεις να γίνουν τα πανκέκια. Πάιρνεις το σακουλάκι με την κανέλα από την κατάψυξη και κόβεις ελάχιστα τη μία γωνία του. Σχηματίζεις μία σπείρα από το μείγμα της κατάψυξης πάνω στο πάνκεικ, από τη μία πλευρά μόνο. Μόλις το πανκέκι βγάλει μπουρμπουλήθρες σημαίνει ότι πρέπει να το αναποδογυρίσεις (μεγάλη προσοχή μην καείς! Εγώ την έπαθα!). Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.

IMG_20170731_201859*ΤΙΠ1: Το μείγμα για τα πάνκεις δεν θέλει πολύ ανακάτεμα. Μην βγάλεις τα νεύρα σου σε αυτό!

*ΤΙΠ2: Εννοείται πως αν δεν θέλεις να βάλεις τη cinammon sauce έχεις το ελεύθερο! Δοκίμασε τα πάνκεικς με τσιτσιρισμένο μπέικον και λίγο βουτυράκι. Θα κλάψεις!

*ΤΙΠ3: Αν θέλεις να απογειώσεις τη συνταγή, ανακάτεψε σε ένα μπολάκι 2 κ.σ. βούτυρο, 4 κ.σ. τυρί κρέμα και 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη. Περίχυσε τα πάνκεικς με αυτή την πάστα ζάχαρης και απόλαυσε παράδεισο!

IMG_20170731_201732Bon apetit!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s